Tészta:
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 5 dkg margarin
- 1 evőkanál méz
- 30 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:
- 1 liter tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál liszt
- 3 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
Hab:
- 5 dl tejszín
Csokimáz:
- 5 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál víz – ezt kis lángon sűrűre főzzük, majd még melegen 5 dkg margarint keverünk bele
A cukrot, a margarint, a mézet összekeverjük és megmelegítjük. Hozzáadjuk a tojást és a lisztbe elkevert szódabikarbónát. Két egyenlő részre osztjuk. 180°C-on 2 gáztepsi méretű lapot sütünk belőle. Kevés tejben csomómentesre elkeverjük a krémhez valókat, hozzáadjuk a maradék tejet is, és sűrűre főzzük. 10 dkg margarint habosra keverünk 15 dkg porcukorral. Ha a főzött krém kihűlt, a kettőt összekeverjük. 5 dl tejszínt kemény habbá verünk. Összeállítjuk a sütit: tészta-krém-tejszín-tészta. A tetejét bevonhatjuk csokimázzal is.
Hűtőben pihentetjük egy éjszakán át, másnap szeleteljük.
Vidákovics Ervinné receptje.