A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg zsír
- 4 tojás sárgája
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 kis pohár tejföl
- csipet só
- 15 dkg kristálycukor
A töltelékhez:
- 2 kg alma
- 2-3 evőkanál méz (almától függően)
- őrölt fahéj
- 10 dkg darált dió
A tetejére:
- 1 tojás a kenéshez
Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a mézzel ízesítjük.
A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Két egyforma cipót formálunk belőle.
A tésztából két lapot nyújtunk a 40 x 30 centiméteres tepsink méretére.
A tepsibe helyezzük az egyik lapot, megszórjuk darált dióval, ráhalmozzuk a tölteléket, rászórjuk a maradék diót, majd befedjük a másik lappal.
Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 °C-on, 35-40 perc alatt készre sütjük.
Kautz József receptje.
Látogassátok meg Józsi konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!