- 1,5 dl rizs
- 5 dl tej
- 2 savanykás alma
- 2 evőkanál sárgabaracklekvár
- 3 tojás
- 6 evőkanál méz
- 5 dkg darált dió
- 2 dl tejföl
- csipetnyi só
- a tepsihez vaj és zsemlemorzsa
Egy kisebb, szögletes tepsit vajjal kikenünk, és zsemlemorzsával behintünk. A sárgabaracklekvárt, a diót, és 3 evőkanál mézet összekeverünk. (Ha a méz nagyon sűrű, mikrosütőben vagy forró vízbe állítva kissé felmelegítjük.) 2 dl vízzel és a tejjel apránként felöntve, sűrű tejberizst főzünk. Az almát meghámozzuk, és vékony, hosszú szeletekre vágjuk. A már nem nagyon forró rizst összekeverjük a tejföllel, a megmaradt mézzel és a kikevert tojássárgákkal, valamint a kemény habbá vert fehérjék kétharmadával. A tepsibe terítünk egy vékony réteg rizst, ezt megrakjuk almaszeletekkel, és meglocsoljuk a mézes-lekváros dióval. Erre rizst kenünk, majd a rétegezést addig folytatjuk, amíg csak el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére kenjük a megmaradt fehérjehabot, és az előmelegített, közepesen forró sütőben, közepes lángon 20-25 percig sütjük.