A tésztákhoz:
- 2 × 3 tojás
- 2 × 3 evőkanál cukor
- 2 × 4 evőkanál liszt
- 2 × fél csomag sütőpor
- 2 × 2 evőkanál olaj
- 2 × 2 evőkanál víz
A kakaóshoz:
- 2 evőkanál holland kakaópor
A krémhez:
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
A bevonáshoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- fél dl olaj
Három-három tojásból őzgerincformában egy sima és egy kakaós piskótát sütöttem. A tojásokat szétválasztottam, a sárgáját 1 evőkanál cukorral, a vízzel és az olajjal habosra kikevertem. A fehérjét 2 evőkanál cukorral habbá vertem. A tojás felvert habját a sárga masszával összekeverem, majd hozzáadtam a sütőporos lisztet. A kakaós tészta is ugyanígy készül, csak hozzáadom a kakaóport. A masszát kikent és morzsával hintett őzgerincformába öntöttem, és 170°C-on megsütöttem. Amikor kihűlt, mindegyiket 5 egyforma részre hosszában felszeltem.
A pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőztem. A margarinból és a porcukorból krémet kevertem. Amikor a puding kihűlt, összekevertem a porcukros margarinos krémmel.
A felvágott tésztákból felváltva egy barna és egy sima piskótalapot a krémmel összeragasztottam, majd egy jó órát hidegre tettem, hogy kicsit összeérjen. A csokoládét az olajjal gőz felett felolvasztottam, és a már hideg süteményre rákentem. Dermedés után szeleteltem
Domján Mária receptje.