Tészták:
- 2 tojásfehérjét
- 3 evőkanál cukorral kemény habbá verünk, belekeverjük a
- 3 tojássárgáját és végül
- fél csomag sütőpor és 1 csomag pudingpor keverékét
A tészta három színét a háromféle ízű pudingpor adja (csoki, vanília, puncs). Vékonyan sütőpapírra simítjuk a masszát, és vigyázva kisütjük, mert nagyon könnyen megég. Külön-külön kavarjuk mind a három különböző színű tésztát. Hűlés után a tésztákat értelemszerűen csíkokra vágjuk. Krémmel a kunyhót összeállítjuk, a tetejét egy kenőtoll segítségével olvasztott csokival megkenjük, a felszínét pedig kedvünk szerint díszítjük.
A krémhez 1 csomag vaníliás pudingport felfőzünk 4 dl tejben, és kihűtjük. Mindeközben 30 dkg margarint habosra kikeverünk 20 dkg porcukorral és kevés rumaromával, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal.
Az eredeti recept szerint csak kétszínű tésztával készül, viszont a háromszínű érdekesebb!
Gulyás Istvánné receptje.