Tészta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál víz
- 20 dkg kristálycukor
- 20 dkg liszt
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 5 dl tejszín
- 2 csomag habfixáló por
- 1 doboz natúr vajkrém
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag mentás pehelycukorka
- 10 mentalevél
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2-3 csepp zöld ételfesték
- 1 csomag (20 dkg) cukrozott babapiskóta
Csokis massza:
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál víz
Tetejére:
- kakaópor
Elkészítjük a piskótát és hagyjuk kihűlni. A mentaleveleket, a porcukrot és a pehelycukrot aprítógéppel porrá zúzzuk. A tejszínt a habfixálóval jó keményre verjük a robotgéppel, majd beletesszük a vaníliás cukrot, a vajkrémet és a mentás-cukros keveréket, majd ezekkel is kissé verjük tovább. Megkenjük a piskótát a fele krémmel. A csokis massza hozzávalóit összeforraljuk és gyorsan belemártjuk a babapiskótákat. Rátesszük szépen sorban a krémre, majd bevonjuk a maradék krémmel. Ha kész, a tetejét sima kakaóporral meghintjük. Egy éjszakán át hűtjük, mert amíg nem puhul meg a babapiskóta, nem szeletelhető szépen.
Nem rontja el, ha a krémbe pár kocka étcsokit is reszelünk.
Bartókiné Koczka Éva receptje.