Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 30 dkg porcukor
- 2 dl étolaj
- 3 dl tej
- 2 tojás
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 1 csomag sütőpor
Túrókrém:
- 50 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál búzadara
- 2 tojás
A tetejére:
- 30 dkg meggy
- ízlés szerint mandula vagy apróra vágott dióbél
A sütőt 200°C-ra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit egy keverőtálban robotgéppel összekeverjük. A túrókrémhez valókat külön tálban összedolgozzuk. Egy kizsírozott tepsibe beleöntjük a tésztát, kanállal elosztjuk rajta a túrókrémet, majd rászórjuk a magozott meggyet, a vagdalt diót, vagy mandulát. Készre sütjük kb. 40 perc alatt. Díszíthetjük porcukorral, illetve csokoládémázzal is: 20 dkg étcsokoládé, 8 dkg margarin.
Ez egy nagy gáztepsire elegendő mennyiség.
Szabóné Renge Anna Mária receptje.