- kb. 30 dkg magozott meggy (igazából sosem mérem)
- 3 tojás
- 1,5 dl tej
- 0,5 dl tejszín
- 12 dkg liszt
- 8-10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- 1 diónyi olvasztott vaj
- 1 kávéskanál rumaroma
A tojásokat kettéválasztom, a habot keményre felverem. A tojássárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverem. Fokozatosan hozzáadom a tejet, tejszínt, majd a lisztet, amibe belekevertem a sót, a citromhéját és egy diónyi olvasztott vajat. Kézi habverővel simára kidolgozom, majd óvatosan hozzáadom a tojás felvert habját. Egy kávéskanálnyi rumaromával is meg lehet bolondítani. A sütőtálat margarinnal kikentem és morzsával behintettem. Ebbe öntöttem a masszát, és a tetejére a magozott, lecsepegtetett meggyet raktam. Bármilyen gyümölccsel készíthető! Normál gázsütőben, amit előmelegítettem, kb. 45 percig sütöttem. Ha a teteje nagyon pirulna, fóliával takarjuk le. Tűpróba, amikor már nem ragad rá, akkor kész. A tésztája remegős lesz.
Tálalás előtt porcukorral is meglehet hinteni. Langyosan a legfinomabb!
Mericsné Marika receptje.