A tésztához:
- 3 tojás
- 10 dkg puha olvasztott margarin
- 15 dkg nádcukor
- fél csomag sütőpor
- 20 dkg liszt
- 1 dl tej
- mirelit vagy üveges meggybefőtt
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé reszelék
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 3 dkg porcukor
A tojásokat a puha margarinnal és a cukorral kikeverem, hozzáadom a tejet és a sütőporos lisztet. Összekeverem, végül hozzáadom a kimagozott meggyet. A tésztát sütőpapíros, 24 × 22 cm-es tepsibe teszem, és 180°C-os sütőben megsütöm. Amikor kihűlt, a tejszínt habbá verem a porcukorral és a fixálóval, és a kihűlt tészta tetejére simítom. A reszelt csokoládét a habra szórom, és meggyel díszítem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!