- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 3 dl tej
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 üveg meggybefőtt (friss meggyel készült most!)
- 9 evőkanál cukor
- 12 evőkanál liszt (9 + 3 kanál)
- 10 tojás
- rum
- csokireszelék
9 tojásból piskótatésztát keverünk úgy, hogy a felébe kakaót teszünk. Egy nagy gáztepsi tepsi aljába alufóliát fektetünk, és megkenjük olajjal. Ráöntjük a lecsöpögtetett, magozott meggyet, rácsorgatjuk a csokis piskótát, majd arra a fehéret. 180°C-ra előmelegített sütőben sütjük. Ha kihűlt, kiborítjuk a tepsiből és lehúzzuk a tetejéről az alufóliát. A meggyes rész lesz a sütemény teteje.
A krémhez a 3 dl tejet felfőzzük a 3 evőkanál liszttel és a megmaradt 1 tojással. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt főzött krémmel. Ízlés szerint rummal ízesítjük. Ezután a meggy tetejére kenjük, és csokireszelékkel megszórjuk. Nekem most nem volt csoki reszelékem, így csokiforgáccsal szórtam meg.
Nagyon finom, jó étvágyat kívánok!
Havasi Fejes Zsuzsa receptje.