A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 2 evőkanál cukor
- fél csomag sütőpor
- 1 tojás
- annyi tejföl, hogy gyúrható tésztát kapjunk
Töltelék:
- egy üveg meggybefőtt levétől lecsurgatva
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 3 evőkanál kristálycukor
- 3 dl tejföl
- 4 evőkanál liszt
- pici őrölt fahéj
Nagyon egyszerű elkészíteni. A tészta alapanyagait összegyúrom, és belesimítom egy kb. 20 cm nagyságú tepsibe. A tetejére ráteszem az összekevert tölteléket, és előmelegített sütőben kb. fél órát hagyom, hogy süljön. Ha kihűlt, téglalap alakú szeleteket vágok.
Nagyon finom, hamar készen van, nem drága és mutatós süti!
Sajben Tiborné receptje.