Tészta:
- 2 dl olaj
- 2 teáskanál vanília aroma
- 18 dkg kristálycukor
- 4 tojás
- 40 dkg meggy
- 36 dkg finomliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 20 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 30 dkg meggy +15 dkg
Díszítés:
- meggy, tejszín
A egész tojásokat, cukorral, olajjal, vanília aromával felverjük, hozzáadjuk a pépesített meggyet és jól kikeverjük.Lisztet, szódabikarbónát összekeverjük, beleszitáljuk a masszába, összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt 39×31 cm-es tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőbe kb 20 perc alatt készre sütjük.Kihűlt a tepsiből kiborítjuk, és a papírt lehúzzuk róla. Keresztben kettévágjuk, és mind a két lapot még kettévágjuk.
A pudingot megfőzzük, majd kihűtjük. A meggyet összeturmixoljuk, szűrőn átnyomjuk, hogy a héja ne legyen benne. Kihűlt pudinghoz keverjük. Margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a pudingot és jól összedolgozzuk.A tésztára rákenjük a krém kb 3/4 részét, a kb 15 dkg meggyet elosztjuk a krémen. Ráhelyezzük a másik tésztát. A maradék krémmel körbekenjük. Pár órára hűtőbe tesszük, majd háromszögekre felszeleteljük. Tejszínhabbal és meggyel díszítjük.
Kiss Imréné Magdika receptje.