Piskóta :
- 5 tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg liszt
- 2 ev.kanál víz
- 2 evőkanál olaj
- 1/2 csomag sütőpor
Piskóta tetejére:
- meggy lekvár
Meggyes réteg:
- 1,5 kg magozott meggy
- 30 dkg búzadara
- meggy leve kiegészítve 1 l-re
- őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg
- cukor vagy édesítő
- 2 csomag vaníliás cukor
Pudingos réteg:
- 2 csomag vaníliás puding
- 1 evőkanál vanília aroma
- 1 l tej
- cukor vagy édesítő ízlés szerint
Tetejére:
- 0,5 l tejszín
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét félig felverjük, fokozatosan adjuk hozzá cukrot, egyesével a tojássárgáját, majd a vizet és olajat. Jól felverjük. Liszt és sütőpor keverékét fakanállal óvatosan beleforgatjuk.Egy 38 x 31 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral elsimítjuk a masszát benne.180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.Kihűlés után megkenjük meggylekvárral.
A fosztott meggynek lecsepegtetjük a levét és 1 literre kiegészítjük.Visszaöntjük a meggyre, ízesítjük, cukorral vagy édesítővel, vaníliás cukorral, fahéjjal ,szegfűszeggel és felforraljuk, ezután hozzáadjuk a búzadarát és pár percig főzzük.Tűzről levéve piskótára tesszük és hagyjuk hűlni. A pudingot elkészítjük a tejjel., vanília aromával és ízlés szerint cukorral, vagy édesítővel. Melegen ráöntjük a meggyes réteg tetejére. Hagyjuk teljesen kihűlni a süteményt. A habot keményre verjük és a kihűlt süteményre tesszük.
Kiss Imréné receptje.