Tészta:
- 7 tojás
- 140 g cukor
- 140 g liszt
- 1 evőkanál kakaópor
Krém:
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 250 g vaj/margarin
- 10 dkg marcipán
- rumaroma
Meggyes rész:
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
Díszítés:
- 10-20 dkg marcipán
- kevés durvára vágott pisztácia
A tészta hozzávalóiból piskóta lapot sütünk (amit kihűlés után 3 részre vágunk). A krémhez a pudingot a 3 dl vízzel felfőzünk majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt a vajjal/margarinnal kihabosítjuk. Ezután belereszeljük a 10 dkg marcipánt és ízlés szerint adunk hozzá rumaromát.
A meggybefőtt levével felfőzzük a pudingot és mikor besűrűsödött hozzáadjuk a meggyet, majd ezt is hagyjuk kihűlni.
Összeállítás: Piskóta lap majd a krém (hagyjunk a krémből a tetejére is egy keveset), piskótalap majd a meggy krém és végül az utolsó piskóta lap. Ezt megkenjük egy kevés krémmel. A maradék marcipánnal beburkoljuk a tetejét és krémmel díszítjük.
Tanács-Dánfy Anikó receptje.