A tésztához:
- 25 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 3 evőkanál méz
- 2 tojás
- 30 dkg finomliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 dl tej
- 25 dkg magozott, felezett meggy
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 3 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)
- 15 dkg margarin
A bevonáshoz:
- 15 dkg csokoládé
- 2 evőkanál étolaj
A cukrot, a puha margarint, a mézet és a tojásokat habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Egy 25 × 39 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, a tésztát beleöntjük, majd a felezett meggyeket hosszában lefelé belenyomkodjuk a tésztába. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a pudingporokat a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, és sűrűre felfőzzük. Kihűtjük. Ezután a margarinnal együtt jól kihabosítjuk, majd a kihűlt tésztára simítjuk. A csokoládét az olajjal felolvasztjuk, simára keverjük és a krémre csurgatjuk.
A tálcán kicsit megrázogattam, és így egyformán eloszlott a csokoládé. Nagyon finom és egyszerű!
Vass Lászlóné készítette el, a receptötlet Csodasarok oldalról származik.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!