- 1 pohár (2 dl) tejföl
- 1 pohár étolaj
- 2,5 pohár cukor (50 dkg)
- 4 pohár liszt (60 dkg)
- 1/2 csomag sütőpor
- 6 egész tojás
- 2 evőkanál kakaó
- 20 dkg magozott meggy
- porcukor a hintéshez
6 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, az étolajat, beleszitáljuk a liszttel elkevert sütőport, végül hozzáadjuk a tojások habját. Egy közepes méretű tepsit kizsírozunk-lisztezünk, fele tésztát beleöntjük. A másik felébe 2 evőkanál kakaót keverünk, a tetejére öntjük. Végül megszórjuk magozott meggyel. 180-200°C-ra előmelegített sütőben sütjük. Porcukorral meghintve kockára vágva tálaljuk.
Rónás Ferencné receptje.