Tészta:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 4 tojássárgája
- 5 dl tej
- 2 dkg élesztő
- fél csomag sütőpor
Töltelék:
- 50 dkg magozott meggy
- 20 dkg darált dió
- 4 tojásfehérje
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 üveg meggylekvár
- 15 dkg kristálycukor
Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos tejben és egy csomag vaníliás cukorban, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és jó állagú tésztát gyúrunk belőle. 25 percig pihentetjük, majd 3 részre (cipóra) osztjuk. A cipókat téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 20 × 30 cm), és kb. 2 mm vastagra. Megkenjük a tésztát vékonyan meggylekvárral, majd a két szélét végigrakjuk meggyel, és felsodorjuk. A darát diót a tojások kemény habjával és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd a tészta közepére kanalazzuk és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 20 percig sütjük. Mikor megsült és kihűlt kissé, akkor porcukrozzuk és szeleteljük. 3 rúd lesz ebből az adagból.
Jó étvágyat hozzá!
Kovács Zsuzsanna receptje.
A tepsi, sütőforma mérete: