- 37 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 4 tojás
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 üveg (710 ml) meggybefőtt
- 3 evőkanál rum
- 1 csomag sütőpor
- fél teáskanál őrölt fahéj
- a forma kikenéséhez margarin
- a szóráshoz zsemlemorzsa
A meggybefőttet alaposan lecsöpögtetjük, és ha kell, kimagozzuk. A vajat vagy margarint a cukorral és a rummal tálban fakanállal vagy robotgép segítségével habosra keverjük, majd egymás után hozzáadjuk az egész tojásokat is. Az átszitált lisztet összekeverjük a sütőporral és az őrölt fahéjjal. A vajas krémre hintjük, majd alaposan kidolgozzuk. Margarinnal kikenünk egy kuglófformát (kb. 24 cm átmérőjű). Egyenletesen meghintjük a zsemlemorzsával, majd beletöltjük a tészta felét. Ráhalmozzuk a meggybefőttet, végül befedjük a maradék tésztával. Előmelegített sütőbe toljuk és kb. 60-70 percig sütjük. Kivesszük, legalább 15 percig pihentetjük, majd kiborítjuk a formából, és kihűtjük. Az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, bevonjuk vele a kuglófot, és hagyjuk megszilárdulni.