Tészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 2 evőkanál étolaj
- 5 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 20 dkg magozott meggy
- 13 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- kevés őrölt fahéj
Díszítés:
- Hulala habtejszín
- csokireszelék
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük habbá, majd hozzáadunk 6 evőkanál cukrot, ezzel is tovább verjük, majd 2 evőkanál étolajat, és végül hozzáadjuk a tojások sárgáját is, és ezzel is verjük. Ekkor adunk hozzá 5 evőkanál lisztet, 1 evőkanál kakaót, fél csomag sütőport, és zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez 4-5 dl vizet cukorral és a meggyel felforralunk. 1 dl vízben a pudingot feloldjuk és a forrásban lévő meggyel összefőzzük. Ha a krém és a tészta is kihűlt, rákenjük, majd a tetejére 5 dl tejszínhabot felverünk, a meggyre kenjük, végül csokireszelékkel megszórjuk. Fogyasztás előtt 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Havasi Zsuzsa receptje.