- 1 kg meggy (fagyasztott vagy befőtt)
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 2 csomag (2 × 25 dkg) négyszögletes háztartási keksz
- 6 dl víz
- 20 dkg cukor
Máz:
- 20 dkg porcukor
- fél citrom leve
- 3 evőkanál meggy- vagy málnaszörp
- 2 evőkanál olvasztott, hűtött margarin
A meggyet 5 dl vízben megfőzzük a cukorral. 2 csomag vanília pudingport 1 dl vízzel, 4 evőkanál cukorral csomómentesre keverünk és a megfőtt meggyel együtt sűrűre főzzük. 1 csomag négyszögletes háztartási kekszet tepsibe rakunk szorosan egymás mellé.
Ráterítjük a megfőtt masszát, és befedjük a maradék keksszel, ügyelve arra, hogy az alsó és felső kekszek egymás fölé kerüljenek. Bevonjuk a mázzal: a cukrot a citrom levével és a málnaszörppel kikeverjük és hozzáadjuk az olvasztott, hűtött margarint.
Hűtőbe tesszük, és csak másnap szeleteljük. Ha valaki szeretné, a meggyet előzőleg le is lehet turmixolni.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.