Tészta:
- 60 g finomliszt
- 5 tojás
- 120 g natúr joghurt
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 2 kávéskanál sütőpor
- csipet só
- 60 g cukor
Krém:
- 300 g natúr joghurt
- 200 g meggy
- cukor ízlés szerint
- 15 g étkezési zselatin
- 1 dl víz
Meggyes zselé:
- 200 ml meggylé (akár szörp is lehet /nem töményen!/)
- 15 g étkezési zselatin
- 1 dl víz
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket a sóval kemény habbá verjük.
A sárgákat a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzáadjuk a joghurtot és csomómentesre keverjük a masszát.
A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaóport, majd a joghurtos masszába keverjük, végül a tojáshabot forgatjuk bele úgy, hogy ne törjük össze.
Sütőpapírral bélelt formába simítjuk a massza felét és 170 fokos sütőben egy 30 x 15 cm-es tepsiben, kb 15 perc alatt megsütjük, majd a maradék tésztából sütünk egy másik lapot is.
Ha nincs ekkora formánk, akkor süssük egyben a tésztát és kihűlés után felezzük el.
Krém:
A zselatint áztassuk be a vízbe, majd hagyjuk duzzadni kb 5-10 percig. Amikor felszívta az összes vizet, akkor melegítsük folyósra, de ne forraljuk!
A joghurtot a cukorral és a meggyel keverjük össze, majd botmixerrel mixeljük addig, amíg teljesen sima, krémes állagú nem lesz. Ekkor keverjük bele a zselatint.
Összeállítás:
Az egyik piskótalapra kenjük rá a meggyes krém felét, majd tegyük rá a másik lapot, arra pedig kenjük rá egyenletesen a maradék krémet.
Készítsük el a zselatint a tetejére. A vízben dusszasszuk 5-10 percig a zselatint, majd tegyük bele a meggylébe vagy szörpbe és közepes lángon melegítsük össze. Amikor langyosra hűlt, akkor öntsük rá a sütemény tetejére óvatosan és dermedésig tegyük hűvös helyre.
Forrás: ReceptNeked