- 1 kg fejtett meggy
- 1 liter víz
- 40 evőkanál cukor
- 20 evőkanál búzadara
- 1 liter tej
- 4 csomag vaníliás pudingpor
- 12,5 dkg (fél csomag) margarin
- 5 dl Hulala habtejszín
A meggyet és a vizet a cukor felével (20 evőkanál) felforraljuk, majd a tűzről félrehúzzuk. Belekeverjük a grízt, és együtt sűrűre főzzük. Kivizezzük a nagy gáztepsit, és belesimítjuk a masszát. A tejet a pudingporral és a megmaradt 20 evőkanál cukorral sűrűre főzzük, majd kevergetve hűtjük, de még langyosan hozzákeverjük a margarint. Ezt a krémet rásimítjuk a meggyes rétegre, és ha ez is megkötött, felvert tejszínhabbal vonjuk be a tetejét.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kusztor Erzsi receptje.