A tésztához:
- 25 dkg lágy margarin
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 8 tojás
- 8 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 5 dkg étkezési keményítő
- fél liter tej
- 25 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 10 dkg darált dió
- 2 evőkanál diólikőr
- 1 üveg magozott meggy
A szóráshoz:
- 10 dkg pirított dióforgács
Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt előmelegítjük. A meggyet lecsepegtetjük. A margarint habosra keverjük a cukorral, a vaníliával, a tojásokkal, a liszttel és a sütőporral. A kézi robotgép legmagasabb fokozatán 2 percig keverjük. A masszát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 35 percig sütjük. Rácsra borítva kihűtjük, és 2 lapra vágjuk.
A krémhez az étkezési keményítőt elkeverjük 5-8 evőkanál hideg tejjel. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, belekeverjük a keményítős tejet, és pár percig forraljuk. A krémet tálba öntjük, és kihűtjük. A krémhez adjuk a margarint, a diót, a diólikőrt, és mindezt kézi robotgéppel habosra kikeverjük. A krém egyharmadát az alsó lapra simítjuk, rászórjuk a kicsepegtetett meggyet. Ráborítjuk a felső lapot, és a tortát körös-körül bevonjuk a krémmel. Megszórjuk a dióforgáccsal. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a krém egy kicsit megdermedjen, majd másnap tálaljuk.
Vass Kató receptje.