A tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál kakaópor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 8 evőkanál cukor
- 10 dkg margarin
A meggyzseléhez:
- 1 üveg magozott meggy
- 1-2 evőkanál zselatin
A tetejére:
- 5 dl tejszín
- cukor
- reszelt csokoládé
A tészta hozzávalóiból kakaós (liszt nélküli) piskótát sütünk egy 22 × 32 cm-es tepsiben. Ha kész, a tepsiben hagyjuk kihűlni.
A 2 csomag pudingport a cukorral és a 8 dl tejjel megfőzzük, még forrón 10 dkg margarint belekeverünk, majd a kihűlt tészta tetejére öntjük.
1 üveg kimagozott meggyet lecsepegtetünk, pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit összeturmixoljuk. A meggypépet 1-2 evőkanál zselatinnal felfőzzük, és a puding tetejére simítjuk.
Ha kihűlt, 5 dl tejszínt felverünk, és a meggyzselére terítjük. A tejszínre csokoládét reszelünk, és meggyszemekkel is díszíthetjük.
Szántó Hajnalka receptje.