A tésztához:
- 1 kg finomliszt
- 5 dkg élesztő
- 4 tojás sárgája
- 2 dl tej
- 1 kis doboz tejföl (20%-os)
- 1 evőkanál só
- 2 teáskanál őrölt bors
- 2 csokor medvehagyma vagy snidling
- 1 csipet cukor
- 30-35 dkg kacsa vagy libazsír
A kenéshez:
- 1 db tojás
A medvehagymát apróra vágjuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, sót, borsot, felfuttatott élesztőt, medvehagymát és a tejfölt. Kemény tésztát gyúrunk belőle. Langyos helyen körülbelül 20 percet pihentetjük, majd átgyúrjuk. Egy órát hagyjuk kelni. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és hagyjuk 10-15 percet pihenni. Felvert egész tojással lekenjük majd előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Kautz József receptje.
Látogassátok meg Józsi konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!