- 25 dkg rétesliszt
- 2 egész tojás
- 2-3 evőkanálnyi tejföl
- 8 dkg mazsola
- 1 evőkanál rum
- 1 dkg vaj vagy margarin
- csipetnyi só
- 2 evőkanál porcukor
- a tetejére vaníliás cukor
Összegyúrom a lisztet a tojásokkal, a rummal, a vajjal, a cukorral, a sóval és annyi tejföllel, hogy rugalmas, jól nyújtható tésztát kapjak. A pihentetett tésztát lisztezett deszkán 2 mm vastagra kinyújtom, majd nagy fánkszaggatóval (vagy vizespohárral) kiszaggatom. Egy-egy korongra néhány darab megtisztított mazsolaszemet rakok, és ráborítok egy üres korongot. A széleit szorosan összenyomkodom. Bő, forró olajban mindkét oldalán pirosra sütöm.
Alaposan lecsöpögtetve róla a felesleges olajat, vaníliás porcukorral bőven meghintve kínálom.