- 10 dkg liszt
- 20 dkg darált mák
- 15 dkg porcukor
- 6 tojás (nagyobb méretű)
- 15 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 1 narancs reszelt héja
- fél csomag sütőpor
Krém hozzávalói:
- 250 g mascarpone
- 5 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- porcukor
A lisztet bele szitáljuk egy nagy tálba, majd bele keverjük a sütőport, a darált mákot és a reszelt narancs héját.
Szoba hőmérsékletű margarint a 5 dkg porcukorral habosra kikeverjük, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját.
A tojások fehérjét a 10 dkg porcukorral kemény habbá felverjük. A hab negyedét a margarinos krémbe keverjük, és a maradék habot pedig a lisztes keverékbe keverjük. Végül a lisztes habos keveréket jól összekeverjük a margarinos habos keverékkel.
Sütőpapírral bélelt, 20 x 36 cm-es tepsibe öntjük a tészta masszát, egyenletesen elsimítjuk és előmelegített sütőben 180 °C-on, kb. 30-35 percig sütjük.
Amíg sül a tészta, addig elkészítjük a krémet: A mascarponét a tejföllel és a kétféle cukorral simára kikeverjük.
A megsült és a kihűlt tésztát vízszintesen félbe vágjuk és az alsó lapot egyenletesen megkenjük a krémmel, majd rátesszük a másik lapot.
Hűtőbe tároljuk, majd tálalás előtt egyforma kockákra felszeleteljük és a tetejét porcukorral megszórjuk.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!