Tészta:
- 4 tojás
- 20 dkg porcukor
- 1 dl étolaj
- 0, 5 dl víz
- 28 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 púpozott evőkanál kakaópor
- 1, 5 dl tej
Krém:
- 5 dl tej
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 kiskanál vaníliakivonat
- 4 evőkanál cukor
- 10 dkg kókuszreszelék + a díszítéshez
- 2 dl tejszín
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra , egy körülbelül 25 x 25 cm – es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét 5 dkg cukorral habbá verjük, a sárgáját a maradék cukorral és a vízzel fehéredésig keverjük, majd hozzákeverjük az olajat és a tejet, majd összeforgatjuk a tojáshabbal, végül a sütőporral elkevert liszttel. A massza felét a tepsibe simítjuk, a másik feléhez belekeverjük a kakaóport és a sárga masszára kanalazzuk. Villával cirmosra kavarjuk és körülbelül 25 percig sütjük – de végezzünk tűpróbát. A tejben megfőzzük a pudingot, még forrón belekeverjük a cukrot és a kókuszt. A tejszínt kemény habbá verjük majd összeforgatjuk a kihűlt pudinggal. A kihűlt süteményt lapjában ketté vágjuk, megtöltjük a krém 3/4 – ével, a tetejére rákenjük a megmaradt krémet és megszórjuk kókuszreszelékkel. 3-4 órára hűtőbe tesszük és tetszés szerint szeleteljük
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!