Tészta:
- 30 dkg kristálycukor
- 6 tojás
- 1 dl víz
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópór
Puding:
- 1 csomag eperízű pudingpor
- 3,5 dl tej
Máz:
- 2 dl tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál porcukor
- csipetnyi fahéj
- vaj a tepsi kikenéséhez
Összeállítjuk a tésztát a hozzávalókból – a kakaópor kivételével. Kettéosztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót. A pudingot felfőzzük a tejjel, és hagyjuk kihűlni. Vajazott, lisztezett tepsibe beleöntjük a fehér tésztát, rákanalazzuk a pudingot, majd ráöntjük a barna tésztát. Készre sütjük, kihűtjük, és bevonjuk az előzőleg kikevert tejfölös mázzal. Fahéjjal megszórjuk.
Igen mutatós sütemény, de a tejföl elhagyható annak, aki nem szereti.
Szabóné Renge Anna Mária receptje.