- 270 g étcsokoládé
- 25 dkg margarin
- 20 dkg kristálycukor
- 4 db tojás
- 10 dkg liszt
- 1 csipet só
Krémsajt hozzávalói:
- 500 g krémsajt (mascarpone)
- 2 db tojás
- 10 dkg kristály cukor
- 3 kiskanál vanília aroma
Vízgőz felett felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a margarinnal, ha már összeolvadtak félre tesszük hűlni. Közben elkészítjük a mascarponés krémet: A mascarponét a 10 dkg cukorral, a 2 db egész tojással és a vanília aromával jól kikeverjük. A már kihűlt margarinos csokoládéba belekeverjük a 20 dkg cukrot és a 4 db egész tojást, majd bele szitáljuk a sóval kevert lisztet és szép simára összekeverjük. Sütőpapírral bélelt 20 x 36 tepsibe öntjük a csokis massza kb. kétharmad részét. Szépen egyenletesen elsimítjuk, majd rá kanalazgatjuk a mascarponés masszát, erre pedig rákanalazgatjuk a maradék csokis masszát. Egy villa segítségével a felső réteget márványosra kevergetjük. (Figyeljünk oda, hogy tényleg csak a felső réteget márványozzuk). Előmelegített sütőben 170 °C-on, kb. 25-30 percig sütjük. (Nem szabad túl sütni, ez azt jelenti, hogy a belsejének egy kicsit lágynak kell maradnia, hogy a fogpiszkálóhoz ragadjon a tészta, és ahogy hűl úgy fog szilárdulni). A Kihűlt brownie-t egyforma kockákra felvágjuk és máris fogyaszthatjuk.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!