Tészta:
- 8 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál étkezési keményítő
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaó
Krém:
- 7,5 dl tej
- 3 csomag epres pudingpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Közé:
- 40 dkg eper
Máz:
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- 1 evőkanál málnaszörp
- 2 evőkanál olvasztott, hideg margarin
A porcukrot a citrommal fényesre keverjük, aztán bele a málnaszörp és a margarin.
A tésztához a tojást a cukorral 20 percig kavarjuk,hogy sűrű habos legyen, majd óvatosan belekeverjük a sütőporos keményítős lisztet. 25 × 35 cm-es tepsibe a felét belecsurgatjuk, majd a másik felébe beleszitáljuk a kakaóport, és azt is rácsurgatjuk, hogy márványos legyen. 180°C-on megsütjük (kb. 20-25 perc). Ha kihűlt, kettévágjuk.
A krémhez a tejet a pudinggal felfőzzük, és kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd összevegyítjük a két masszát. A kettévágott piskótának az alsó lapjára rákenjük a krém felét, rátesszük a félbevágott epreket, majd ráterítjük a krém másik felét, rányomkodjuk a felső lapot és megkenjük a mázzal. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
A krémbe és a mázba lehet tenni pár csepp piros ételszínezéket is, de nem muszáj.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.