Barna tészta:
- 2×3 tojásból két lapot sütünk.
Tészta: (1 laphoz)
- 3 tojás
- 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 3 evőkanál víz
- 1.5 evőkanál olaj
- 5 g sütőpor
- csipet só
Diós lap:
- 6 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 15 dkg durvára vágott dió
- 5 púpozott evőkanál liszt
Krém:
- 6 tojássárgája
- 200 g cukor
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 2 vaníliás cukor
- 250 g margarin
A kakaós piskótához az átszitált lisztet, kakaót, sütőport szárazon összekeverjük.
Egy pohárba beleöntjük a vizet, ráöntjük az olajat.
Az egész tojásokat a cukorral csipet sóval keményre verjük.
Belecsorgatjuk kanalanként a vizes olajat, közben verjük a habot. Végül 3 részletben hozzákeverjük óvatosan a száraz hozzávalókat.
180 °C-on, 15 percig sütjük 25×36 cm-es tepsiben. Két lapunk lesz összesen 6 tojásból.
A diós piskótához a tojásfehérjéket a cukorral, csipet sóval kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáforgatjuk az átszitált lisztet és a durvára vágott diót.(inkább kisebbekre vágni, a szeletelés miatt és előtte megpirítva jobb az íze)
A masszát sütőpapírral bélelt ugyanakkora formába öntjük, 180 fokon 15perc alatt megsütjük.
Krém:
A krémhez a tojás sárgákat, cukrot, pudingokat, vaníliás cukrot hideg tejjel elkeverjük, alacsony hőfokon folyamatosan keverjük, besürítjük.
Kihűtés urán kavarjuk át.
A margarint keverjük habosra, majd kanalanként keverjük hozzá a kihűlt pudinghoz, habosítsuk ki.
Alsó lapot spricceljük be rummal. A krém felét elkenjük a tésztán, ráhelyezzük a diós piskótát.
A krém másik felével bekenjük, a másik kakaós piskótát is spricceljük be kevés rummal és rumos felével borítsuk a krémre. Tepsivel vagy lemezzel fedjük le, tetejére tegyünk nyomatékot. (2×1 kg cukor volt ) pár órára hűtőben. Kivéve csokimázzal bevonjuk.
A krémbe még a forró pudingba tehetünk fehér csokit, állaga, íze jobb lesz és szépen szeletelhető.
Cimmerman Jánosné receptje.