- 3 tojás
- 15 dkg xilit, eritrit, vagy cukor (ki mit használ)
- 8 dkg vaj (margarin)
- 10 dkg darált mandula
- 18 dkg liszt (sima, teljes kiőrlésű, fele-fele arányban sima+Master Mix)
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- tej
Krémhez:
- 1/2 csomag vanília puding
- 2 dl lefőzött kávé
- 1 evőkanál édesítő, vagy cukor
- 1/2 tábla diétás keserű csokoládé (lehet sima is, vagy el is maradhat)
- ici-pici só
A tojásokat a cukorral, a puha vajjal jól kidolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport, sót, mandulát és annyi tejet, hogy sűrűbb, de folyós masszát kapjunk.Ezt 20 x 25 cm-es formában kisütjük kb.30 perc alatt. A pudingport, édesítőt ,kávét összefőzzük, majd levesszük a tűzről és a csokit, sót azonnal hozzákeverjük. Én még melegen az egyik tortalapra kentem, majd óvatosan ráfordítottam a másik lapot és így hagytam a spájzban kihűlni. A tetejére bármit tehetünk, egyéni elképzelés alapján lehet tejszínhabbal bevonni, csokoládéval, fondanttal, marcipánnal stb. Ennél a kék massza bolti, a sárga, saját készítésű cukormentes massza és a tetején darált mandula van.
Vinczéné Kata receptje.