A tésztához:
- 250 g finomliszt
- 1 kiskanál sütőpor
- pici só
- 250 g vaj/margarin
- 80 g porcukor
- 1 tasak (10 g) vaníliás cukor
- 50 g darált mandula
- 1 tojás sárgája
A díszítéshez:
- 100 g sárgabarack lekvár
- 300 g fehér marcipánmassza
- 50 g porcukor
- 100 g tortabevonó
- dekor cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Lefedjük és a hűtőbe tesszük fél órára. Sütőpapírt teszünk 2 tepsire. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, majd 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. A tepsibe rakjuk és megsütjük őket. A kihűlt korongokat egyenletesen, vékonyan megkenjük a lekvárral. A marcipánmasszát átgyúrjuk és hurkát formálunk belőle. Majd porcukorral hintett munkalapon kinyújtjuk. A tésztához használt szaggatóval ugyanannyi korongot készítünk. A marcipán karikákat rárakjuk a lekvárral megkent tésztára. Óvatosan rányomkodjuk. Összetörjük a csokoládét és mikróban megolvasztjuk. A korongokat félig megmártjuk benne. Színes cukorral szórtam meg a csokoládés felét, de díszíthetjük másképpen is.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!