- 10 dkg marcipán
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg porcukor
- csipet szódabikarbóna
- 10 dkg margarin
- 10-12 dkg liszt
Olvasszuk fel a margarint, adjuk hozzá a cukrot, majd tegyük félre, hogy lehűljön. Közben a csokit aprítsuk fel éles késsel, majd a marcipánnal együtt tegyük bele a késes aprítónkba.
Ha nincs aprítónk, semmi gond, a marcipánt tegyük kis időre a fagyasztóba, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le.
Ha a cukros margarin már kihűlt (de még híg), öntsük hozzá a csoki és marcipán darabokat, keverjük el, végül adjuk hozzá a szódabikarbónával elkevert lisztet. Állítsuk össze a masszát, és tegyük kis időre a hűtőbe. (Könnyebb lesz dolgozni vele!) Mikor kivesszük, egy tömör tésztánk lesz, ami egy picit keményebb gyurmához hasonló állagú.
Ha hígabb, akkor szükségünk lesz még lisztre. A sütőt melegítsük elő 160-170 °C-ra, a keksz masszából gyúrjunk apró gombócokat, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire őket kellő távolságban egymástól.
Vizes ujjal lapítsuk le őket korongokká, majd toljuk a sütőbe, és nagyjából 8 -9 perc alatt süssük őket meg.
Fontos, hogy figyeljünk, mert ha már kezd színt kapni a keksz széle, onnantól nincs megállás.
Tehát még szép világos formájukban kell kiszedjük. Ehhez van szükség erre a körülbelül 8-9 percre. Ha kész, kivesszük, és hagyjuk, hogy a tepsin kihűljenek.
Körülbelül 40 db kekszünk lesz ebből a mennyiségből.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!