A marcipános sütik kedvelőinek ajánlom az ünnepekre is. Nagyon finom ,omlós. Szinte egyszerre fogyasztható. Tölthetjük lekvárral is.
A tésztához:
- 10 dkg marcipán
- 22 dkg puha vaj
- 9 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliacukor
- csipetnyi só
- 1 biocitrom
- 1 tojásfehérje
- 27 dkg liszt
Az összeragasztáshoz:
- 15 dkg mogyorókrém
A díszítéshez:
- 10 dkg csokoládé
- 1 evőkanál étolaj
A marcipánt kis lyukú reszelőn lereszeljük, a vajjal, porcukorral, sóval, vaníliacukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. Ez kézi robotgéppel körülbelül 15 percig tart, akkor lesz ideális az állaga. Ekkor adjuk hozzá a tojásfehérjét, és keverjük bele a lisztet (ezt végezzük fakanállal). A tésztát csillagcsöves nyomózsákba töltjük. Sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kellő távolságra kis adagokat nyomunk. Más alakzatokat is nyomhatunk belőle. 170 °C-os sütőben körülbelül 12 perc alatt világosra sütjük. A kekszeket rácsra téve kihűtjük, majd felét mogyorókrémmel megkenve kettesével összeragasztjuk. Csokoládéval tetszés szerint díszítjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!