Ismét egy egyszerű és elronthatatlan torta, kezdő konyhatündéreknek. A mutatóssága mellett nagyon finom, citrusos ízkavalkád. Mindenképp érett mangót használjunk hozzá, mert sokkal zamatosabb, édesebb – ha nem sikerül hozzájutni, otthon papírzacskóba téve egy alma vagy banán mellett pár nap alatt megérik. Ha görög joghurtot sem kapunk, egy nagy poharas ( 400 g ) natúr joghurtot csepegtessünk le : Tegyünk a szűrőbe sűrű szövésű anyagot vagy több rétegben összehajtott gézt és pár óra alatt sűrű és krémes joghurtot kapunk.
Alap:
- 1 csomag zabkeksz ( 215 g )
- 10 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
- 50 dkg túró
- kb 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kis poharas görög joghurt ( 150 g )
- 1 citrom reszelt héja
- 15 g zselatin
- 50 ml víz
Tetejére:
- 2 érett mangó húsa ( kb 50 – dkg )
- 1/2 citrom leve
- 3 evőkanál cukor
- 10 g zselatin
- 50 ml víz
Díszítés:
- tejszínhab
- csokoládé
A kekszet ledaráljuk és összekeverjük az olvasztott vajjal, majd egy 22 cm – es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk és hűtőbe tesszük. A túrót villával alaposan összetörjük, hozzákeverjük a joghurtot, a porcukrot és ízesítjük vaníliával, citromhéjjal. Azután hozzádolgozzuk a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint, majd rásimítjuk a kekszes alapra. A mangót botmixerrel pürésítjük, majd egy szitán átpasszírozzuk. Egy lábasba tesszük, hozzákeverjük a citrom levét és a cukrot, majd alacsony lángon összemelegítjük. A zselatint a vízben megduzzasztjuk, folyósra melegítjük, majd a mangópüréhez keverjük. Kissé lehűtjük, majd a túrós rétegre öntjük. Hűtőben egy éjszakán át dermesztjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!