Tészta:
- 40 dkg liszt
- 13 dkg porcukor
- 20 dkg lágy margarin
- 2 tojássárgája
- 1 vaníliarúd kikapart magjai, vagy vaníliás cukor
- 1 citrom leve
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Töltelék:
- 20 dkg megy-, áfonya-, vagy bármilyen pikáns lekvár
Díszítés:
- 10 dkg héj nélküli mandulaforgács
- 1 tojásfehérje kicsit habosítva
- porcukor
A tészta hozzávalóit összedolgoztam, vékonyra kinyújtottam, majd bármilyen formával ki lehet szúrni (én most virág alakúval készítettem). Minden második tetejét habosított tojásfehérjével lekentem, és mandulából kis virágokat tettem rá díszítésként. 200°C-on szép világosbarnára sütöttem. Amikor kisültek, kettőt-kettőt meggylekvárral összeragasztottam, és porcukorral meghintettem.
Gyors és nagyon finom vendégváró.
Domján Mária receptje.