Tészta:
- 6 tojásfehérje
- 5 evőkanál cukor
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- fél csomag sütőpor
- 2 marék apróra tört vagy vágott dió
- 8-10 dkg mandulapehely
Krém:
- 4 dl tej
- 6 tojássárgája
- 12 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál liszt
- 4-5 szelet csokoládé
- 25 dkg margarin
Szükséges még:
- pár evőkanál mogyorókrém
- kb. 50 db keksz (és tej a megforgatásához)
Tetejére:
- 2-3 dl habtejszín
- pirított mandula
A 6 tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az olajat, a sütőporos lisztet és a zsemlemorzsát. Vajazott, lisztezett, közepes méretű tepsibe öntjük, megszórjuk a darabokra vágott dióval és a mandula felével, majd 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Még melegen mogyorókrémet csöpögtetünk rá.
A krémhez a tojássárgáját, a pudingport és a lisztet kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojássárgás masszát hozzáöntjük, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Hozzáadjuk a margarint, és kézi turmixszal egyneművé verjük. A krémet kettévesszük. Az egyik részbe belekeverjük az olvasztott csokiszeleteket, ezt is egyneművé keverjük. Kihűtjük.
Összeállítjuk a süteményt. A megsült és kihűlt tészta tetejére kenjük a sárga krémet. Minden egyes kekszet tejben megforgatunk, és a sárga krém tetejére pakoljuk úgy, hogy az egészet befedje, majd rásimítjuk a barna krémet. Végül erre jön a felvert tejszínhab, aminek a tetejére pár szem pirított mandulát szórunk. Kevés állás után fogyasztható.
Másnapra lesz igazi. Jó étvágyat hozzá!
Iluska receptje.