Tészta:
- 8 tojás
- 20 dkg darált dió
- 8 evőkanál cukor
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
Krém:
- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 2-3 evőkanál kakaópor
- 10 dkg vaj
- rumos szirup
A 8 tojássárgáját 4 evőkanál cukorral habosra keverjük. A diót a morzsával összekeverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük, és a végén beleadagoljuk a 4 evőkanál cukrot egyenként, miközben tovább verjük. Aztán a sárgájába adagoljuk felváltva két-két kanalanként a diót és a habot, míg elfogy, miközben fakanállal (nem mixerrel!) kavargatjuk. Így kapunk egyenletes masszát, amit sütőpapírral bélelt tepsibe töltünk, és előmelegített sütőben, nagyon lassú tűznél kisütjük.
Ezalatt elkészítjük a krémet. A 3 egész tojást a cukorral gőz fölött kavarjuk, ez kb. 10 perc, miközben hozzáadjuk a kakaót. Szép simára keverjük, és félretesszük hűlni. A vajat felhabosítjuk, és mikor a kakaós alap kihűlt, kanalanként hozzákavarjuk. A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk, a felét meglocsoljuk rumos sziruppal, megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a tészta másik felét, szirupozzuk, majd az egészet bevonjuk a maradék krémmel. Tejszínhabbal díszítjük.
Csató Anna receptje.