Tészta:
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
Töltelék:
- 40 dkg friss vagy mirelit málna
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál víz
- 10 dkg cukor
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 15 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 25 dkg négyszögletes háztartási keksz
A tésztához a 4 tojást a 15 dkg cukorral jó habosra kikavarjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert 15 dkg lisztet. Sütőpapírral kibélelt 25 × 35 cm-es tepsiben 180°C-on 12-15 percig sütjük. A töltelékhez a 40 dkg málnát a 10 dkg cukorral egy kis lábasba tesszük, majd fakanállal pépesre törjük (nem baj, ha darabos marad!), és feltesszük melegedni. Az 1 csomag pudingport 4 evőkanál vízzel simára keverjük, és besűrítjük vele a málnát. Ezután még forrón, egyenletesen a kihűlt piskótára kenjük.
A krémhez megfőzzük a 2 csomag pudingport a 6 dl tejjel és a 15 dkg cukorral, majd hűlni hagyjuk. Amíg hűl, kikavarjuk a 25 dkg margarint a 20 dkg porcukorral, és hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz. Ezután óvatosan elkenjük a málnatölteléken. Én még a krémre is raktam málnadarabokat. A puding tetejére szorosan egymás mellett elhelyezzük a háztartási kekszeket, 10-15 percig hagyjuk hűlni, majd betakarjuk a tetejét folpackkal – hogy a keksz megpuhuljon -, és tovább hűtjük hűtőben.
Jó étvágyat!
Váradi Gabriella receptje.