Tészta:
- 3 tojás
- 2 evőkanál víz
- 5 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 10 dkg málna- vagy áfonyadzsem
Krém:
- 25 dkg túró
- 2 tojássárgája
- 3 evőkanál porcukor
- 1/2 citrom leve
- 2 teáskanál zselatin
- 0,5 dl víz
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 7 dl habtejszín
- 1 csomag Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
- 2 csomag vaníliás cukor
- málna
- áfonya
Díszítés:
- macskanyelv
- csokoládékockák
- málna
- áfonya
- színes szalag
A tojássárgákat a fele cukorral, a vaníliával és a vízzel jó habosra keverjük. A lisztet, a sütőport, keményítőt, kakaóport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A fehérjét felverjük kemény habbá a másik fele cukorral, és könnyedén összekeverjük a lisztes keverékkel. Egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és a masszát beleöntjük. 220°C-ra előmelegített sütőben 5 perig sütjük, majd 170°C-on 20 percig tűpróbáig sütjük.
A krémhez a túrót a porcukorral, a tojássárgájával és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A zselatint a hideg vízzel összekeverjük, majd feloldjuk lassú tűzőn, lehűtjük kicsit, és a túróhoz keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét. A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral és zseléfixszel, majd a krémhez keverjük a felét.
A kihűlt lapot megkenjük a dzsemmel, rákenjük a krém 1/3 részét, megrakjuk a málnával és az áfonyával, majd megint krémet rakunk rá, ismét gyümölcs, a maradék krémmel pedig megkenjük a tetejét és körben a tortát. A macskanyelvvel körberakjuk. Tejszínhabbal, gyümölccsel, csokoládéval díszítjük. Rákötjük a színes masnit.
Gungl Mária receptje.