- 10 dkg liszt
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 12 dkg vaj (margarin)
- 7 dkg kókuszreszelék
- 20 db Raffaello desszert
- 25 dkg málna
- 5 dl tejszín
- 10 dkg sárgabaracklekvár
- 3 csapott teáskanál sütőpor
- 2 csomag habkeményítő por
- 1 csomag vaníliás cukor
A kókuszreszeléket száraz serpenyőben aranysárgára pirítjuk. A vajat összekeverjük 12 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egyenként a krémbe keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a krémbe keverjük. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben, 175°C-on (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 30 percig sütjük.
A kihűlt tészta belsejét kanállal kiszedjük úgy, hogy alul és oldalt 1 1/2 cm-es rész maradjon. A belsejét szétmorzsoljuk. 14 Raffaellót kis darabokra vágunk. A tejszínt a maradék cukorral és a habkeményítővel habbá verjük. Belevegyítjük a felaprított desszertet, majd hozzáadunk 20 dkg málnát. A masszát kúposan a kivájt üregbe töltjük. A megmelegített sárgabaracklekvárt a torta szélére kenjük, és belenyomkodjuk a tortamorzsa felét. A maradék Raffaellót félbevágjuk, és a félretett málnával együtt a torta szélére helyezzük. A tortát a maradék kókuszreszelékkel díszítjük. Fogyasztásig hűvös helyen (hűtőszekrényben) tartjuk.