A tésztához:
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 5 dl tejföl
- 2 evőkanál cukor
A tetejére:
- 2 csomag Bolero málnás italpor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl víz
- 15 dkg porcukor
A tojásokat a cukorral és csipet sóval habosra kikeverem, közben lassan hozzáadom az olajat, ezzel is még habosítom, majd hozzáadom a tejet és a sütőporos lisztet is. Sütőpapírral bélelt sütőlapra simítom és 180°C-on megsütöm. A tepsi mérete 29 × 22 cm. Amikor a tészta kisült, még melegen rákenem a cukros tejfölt és hagyom, hogy a tészta kihűljön.
A krémhez a vízben a pudingot csomómentesre kikeverem a cukorral, és kis lángon az egészet besűrítem, majd hozzáadom az italporokat (bármilyen ízű italporral elkészíthető). Az egészet langyosra kihűtöm, és a tejfölös tésztára rásimítom. Hűtőbe teszem dermedni. Nagyon szépen lehet majd szeletelni.
Domján Mária receptje.