Piskóta:
- 8 tojás
- 200 g liszt
- 160 g cukor
- 1 csomag sütőpor
Málnakrém:
- 450 g fagyasztott málna
- 100 g cukor
- 250 ml tejszín
- 15 g zselatin + 0,5 dl víz
Bodzakrém:
- 150 ml bodzaszörp
- 200 g natúr joghurt
- 1 evőkanál citromlé
- 50 g porcukor
- 250 ml habtejszín
- 15 g zselatin + 0,5 dl víz
Díszítés:
- tejszín
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Félretesszük.
A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig verjük, majd beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és a masszát egy sütőpapírral bélelt 26 cm- es kapcsos tortaformába öntjük.
175 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
A málnakrémhez a málnát 0,5 dl vízzel, a cukorral 10 percig főzzük, majd átpasszírozzuk egy szitán. Hűlni hagyjuk.A zselatinra a 0,5 dl vizet ráöntjük, hagyjuk megduzzadni. A tejszínt felverjük és a kihűlt málnapépet hozzákeverjük. A zselatint mikróban felmelegítjük, ha langyosra hűlt a málnahabhoz keverjük. A piskótát 3 lapba vágjuk. Az egyik lapot tálcára tesszük, a tortakarikát köré helyezzük. A málnahabot egyenletesen elsimítjuk a piskótán, és a második tortalapot ráhelyezzük.
Hűtőbe tesszük dermedni kb. fél órára, majd elkészítjük a bodzakrémet. A bodzakrémhez a zselatint 0,5 dl vízzel beáztatjuk.
A szörpöt a joghurttal, a porcukorral, a citromlével összekeverjük, majd a felvert tejszínt beleforgatjuk. A zselatint felmelegítjük, ha langyosra hűlt a bodzás krémhez kavarjuk. 10 percre hűtőbe tesszük, majd majd rásimítjuk a második tortalapra. A bodzakrémet befedjük a harmadik lappal, visszatesszük a hűtőbe, és kb. 2 óra dermedés után tetszés szerint díszítjük.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!