Tészta:
- 3 tojás
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- fél csomag sütőpor
Hab:
- 2 dl málnás joghurt
- 2 dl barackos joghurt
- 2 dl növényi tejszín
- pár csepp piros ételszínezék (el is maradhat)
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag (25 g) zselatinpor
- 10 dkg málna
- 3 db barack
Tetejére:
- 3 db barack
- 1 csomag tortazselé
- 1,5 dl málnaszörp
- 1 dl víz
A tészta hozzávalóiból 26 cm-es kerek tortaformában kakaós piskótát sütünk, majd kihűtjük. A habhoz a zselatint 1,5 dl vízben kikeverjük, és mikróban 30 másodpercig melegítjük. A joghurtokat külön-külön meglangyosítjuk, a zselatin felét belekeverjük, és egy rövid időre mindkettőt hűtőbe tesszük. Felverjük a tejszínhabot, a zselatin másik felét belekeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtokhoz.
Összeállítás:
A csatos tortaforma oldalát margarinnal jól kikenjük (ez azért kell, mert a megdermedt hab így könnyen elválik majd az oldalától). Az aljára tesszük a tésztát, ráöntjük a málnás habot, kirakjuk málnával, majd a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Ha megdermedt, ráöntjük a barackos habot, beledaraboljuk az apró kockákra vágott barackot, és dermedésig újra hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, a torta tetejét kirakjuk a barackszeletekkel, és az elkészített zselével bevonjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.
Nagyon finom! Könnyű, habos és üdítő a melegben.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.