Tészta:
- 1 db 5 tojásos piskóta, kerek tortaformában sütve
Krém:
- 40 dkg málna (fagyasztott is jó)
- 3-4 dl tejföl (de lehet joghurt is helyette)
- 4 dl tejszín kemény habbá verve
- 10 db babapiskóta
- 1 tasak (20 g) zselatinpor
- 10-15 dkg cukor
- 20-25 dkg friss bogyós gyümölcs (a díszítéshez)
A krémhez a zselatint hideg vízbe áztattam, felolvadásig melegítettem, majd félretettem. A tejszínt a tejföllel és kevés cukorral kemény habbá vertem, hozzáadtam a cukorral összetört málnát, valamint az addigra már kihűlt, de még folyékony zselatint.
A tortalapot tányérra tettem, köré fogtam a tortakarimát, majd rákanalaztam a krém felét. A babapiskótát kevés vízzel megspricceltem és a krémre rakosgattam. (Nem raktam szorosan.) A maradék krémmel befedtem, majd ól lehűtöttem és utána halmoztam rá a friss gyümölcsöket. A díszítéshez lehet gyümölcs-szeleteket is használni.
Csuhaj Tiborné receptje.