A tésztához:
- 4 tojás
- 50 g vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 120 g kristálycukor
- 120 g liszt
- 20 g kakaópor
Töltelékhez:
- 200 ml habtejszín
- 400 g gyümölcsjoghurt
- 100 g porcukor
- 250 g málna
- 1 evőkanál porzselatin
- 1 csomag puncs ízű pudingpor
- 3 dl víz
Tetejére:
- 200 ml habtejszín a díszítéshez
A vajhoz adjuk hozzá a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, kristálycukrot és jól dolgozzuk el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként keverjük hozzá a lisztet, a kakaót, és a tojások sárgáját. Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt terítünk, belesimítjuk a tésztát, majd 180 fokon 20 percig süssük. Ha kész, hűtsük ki, a tésztát pedig vízszintesen vágjuk félbe. A töltelékhez főzzük meg a pudingot, hűtsük ki. A gyümölcsöt botmixerrel pépesítsük, adjuk hozzá a joghurtot, a hideg pudingot, habverővel keverjük simává. A zselatint áztassuk hideg vízbe, majd langyosítsuk meg, és adjuk a gyümölcshöz. A keményre vert tejszínhabot adjuk hozzá, és simára keverjük. Az egyik lapot tegyük vissza a tepsibe, kenjük meg a töltelék felével, rá a másik lap, a tetejére a maradék töltelék. Tegyük hűtőbe. Másnap verjünk fel 2 dl tejszínhabot, kenjük a sütemény tetejére, és díszítsük tetszés szerint. Én most saját készítésű kis fondant virágokkal díszítettem.
Vankó Sándorné Ilona receptje.