- 250 g lágy túró
- 250 g kristálycukor
- 250 g rétesliszt
- 2 dl olaj
- 200 g darált mák
- 2 evőkanál rum
- 1 csomag sütőpor
- 6 db tojás
- 100 ml tej
Öntet:
- 200 g porcukor
- 5 evőkanál citromlé
- 20 g olvasztott margarin
A tojássárgát a cukorral felverjük. Ezután kerül bele az olaj, a túró, a tej. Mindegyik után alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk a sütőporral és mákkal elkevert lisztet, majd a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét is. Tepsibe tesszük (30×40 cm), 180 °C-on, 30 percig sütjük. Kihűtjük, majd meglocsoljuk az öntettel. Az öntethet a porcukrot a citrom levével kikeverjük, majd belekerül az olvasztott vaj is.
Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL
Forrás: Cookpad