A mézes lapokhoz:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál méz
- 5 dkg margarin
- 1 tojás
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál tej
A mákos piskótához:
- 15-20 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1 tojás
- 1,5 dl tej
- 5 dkg olvasztott zsír
- fél csomag sütőpor
- 15 dkg őrölt mák
A krémhez:
- 15 dkg cukor
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 5 dl víz
- 25 dkg margarin
A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütünk, majd kihűtjük. A mákos piskótához a tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, tejjel, zsírral és a mákkal. A fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a mákos masszát a sütőporral és a liszttel. Kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe simítjuk a masszát és 180 °C-os sütőben, körülbelül 20 percig sütjük. A krémhez a pudingot a cukorral, vízzel alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt a krém hozzákeverjük margarint is. Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a mákos piskóta, amire a krém másik fele kerül. Végül a második mézes lappal befedjük. A tetejét megszórhatjuk porcukorral, vagy csokoládéval bevonjuk.
Vankó Sándorné Ilona receptje.